måndag 13 maj 2013

Tröttare än trött!

Helgen har varit fylld av agilitytävling. Torsdag var vi i Råådalen och lördag i Osby. Båda tjejerna tävlade i Råådalen. Demi gjorde två bra lopp. I agilityloppen hade vi ett jätte fint flyt. Tyvärr revs ett hinder, annars var Demi snabbare än vinnaren. I hopploppet kom vi tosigt in i slalom och slarvade med fortsättningen i slalom och fick 15 fel. Baily hade två starter i agilityklass 2. Det första loppet gick jätte bra men vi fick tyvärr en fulsnurr framför ett gavelställt hinder efter A:et. Dagen blev lång och jag kände mig smått seg när det var dags för sista starten. Vi fick till en kanonstart med en taijt jacko och sedan en fin ingång i slalom, hinder nr fem. Sedan gick Baily ur i näst sista porten och då sprang jag en kort väg ut. Luften gick ur. Det är ju bara nollade lopp som gäller för pinne.

I Osby var det bara Demi som hade starter. Fyra fina diskar. Agilityklasserna var otroligt svåra. Har inte stött på klass 1 banor som varit så svåra innan. Några linjer för hundarna var det inte tal om. I en klass tror jag 83% diskade sig och två gick nolla. Lite väl dålig statistik. Vi lyckades inte hålla ihop hela banorna men de svåra passagerna lyckades vi riktigt bra med. Demi hade ett väldigt bra sug på hinderna och jag kunde handla bra på avstånd. Men hon hittade på något nytt idag, två starter sprang hon under första hindret. Visst hon är liten men inte riktigt så liten! Baily fick gå ett spår i pausen.

I går tränade vi sök och Demi fick bara springa av sig i ett systemsök. Baily fick en rejäl genomkörare i värmen. Första slaget strulade men sedan gick det bra. Markera gör hon alltid fint.

Annars finns det annat som lockar för tillfället. En två veckor gammal fjording är lika söt som socker! På bilden är han knappt ett dygn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar