söndag 18 oktober 2015

Still going strong

Baily är en duktig tjej hon. Förra helgen lånade min kompis henne och körde ett sökpass. Hon till och med markerade mig i skogen. Trots det och att jag följde med på stigen körde hon på hur duktigt som helst. Inte illa för en 11,5 årig tjej. Idag fick hon ett spår och hade jätte kul. Sen tränar vi elitmoment i lydnaden och dirrigeringsapportering börjar sitta kanon. 

Demi fick ett rejält systemsök idag och sprang på så att hon travade sista stegen ut till sista fig. Men ut skulle hon och avslutade med en dold lega och markering. Kul att se.

Men att leva med en äldre hund är lite speciellt. De hittar på helt nya saker och tycker att de ska bestämma hur allt ska funka. Ett lydnadsmoment som är enkelt och man tränat i evigheter kan helt plötsligt få en helt annan innebörd. Hopp sitt kan helt plötsligt bli sitt framför hindret istället. Man kan ju undra hur Baily efter 11 år helt plötsligt kan få för sig att så ska det vara. Ja man får sig flera goda skratt! Sen så blir de ännu mer keliga och hon sitter som en labrador med sina tassar på min arm. Det gäller att njuta så länge man kan!

En liten paus från arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar