söndag 7 juli 2019

Vallningsläger i Norge

Då var det åter dags för en härlig vecka vid Lemonsjön i Norge i Skarå. Kom en dag tidigt för att hinna med att gå en tur på fjället. Ja bild från det lades upp förra helgen!

Lägret anordnades av den Australiska gjetehunds föreningen i Norge, AGN. Så det var två cattledogs och sedan en drös med kelpies. Kul att få se alla hundar jobba, allt från valpar till unghundar och sedan vuxna hundar som har kommit långt i träningen. 

Chili och jag fick träna en massa saker. Ett stopp bakom fåren var en av mina prio. Det gick bra att blanda stopp i en rundfålla och sedan ute i fårhagen. Det artade sig under veckan! På de senaste träningarna har vi hamnat lite i konflikt i rundfållan så det jobbade vi också vidare med. Stoppen tränades och höger/vänster. Sedan tränade vi också heading med fokus. Det tyckte Chili var jätte kul.

Sedan fick vi testa att jobba med en annan hund, cattledogen Jussi! Det var jätte kul att se hundarna jobba tillsammans. Vi skulle dela en flock och ta dem på två håll. Fåren ville givetvis till varandra och jag lät tyvärr inte Chili gå upp och stoppa sina. Så då fick vi träna fösning ihop och sedan dela dem vid en annan hage. Kul att se hur hundarna läste varandra och hade full fokus på jobb. 

Chili och jag fick testa en massa roliga saker. Vi fick ta med oss får bort från flocken till en annan hage. Chili löste det jätte fint utan att tappa fåren. Sedan fick vi fålla ur fåren och gå en runda i den stora hagen med andra får i den andra hagen som drag. Vi lyckades även med detta. Duktiga lilla tjejen!!

Sista dagen tränade vi hämt ute i hagen. Höger går jätte fint men vänster behöver vi fila på. Inte ovanligt att de har en sämre sida. Hon lever väl upp till sin färg, blå=höger....

Demi var också med. Vi tränade spår de flesta dagar. Hon var jätte duktig. En dag tränade vi också sök. Hon fick bara gå några få skick men hon gick kanon. Vi fick också flytta upp en flock får som hade gått ner från fjället. Det tyckte Demi var jätte kul. Hon var också med och tittade på när ekipage var i rundfållan.

Nu hoppas vi på ett helgläger i höst och så givetvis en vecka nästa år. Ska bara försöka hitta någon att dela stugan med.


 Chili fållar ut.
 Vi tränar stopp bakom fåren med sitt.
 Chili fållar in.
 Vi tränar små hämt och stopp i rundfållan.
Demi studerar fåren i hagen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar