måndag 3 november 2014

Lydnadsträning i Varberg

I fredags åkte vi till Varberg för lydnadstäning för Anders Kjernholm. Vi hade liten mini familjeträff också, Catta med Ezez kom ner från Göteborg. Kul att träna tillsammans och även att se annan cattledog. Baily fick köra lite dirrigeringsapportering och fjärr. Fick lite tips på fjärren som jag tyckte jag fastnat i. Demi körde igenom ett tävlingsprogram. Hon går ok tekniskt men vi ska köra lite mer engagemangsträning igen för att höja det ett snäpp. Kul, det gillar jag. Ska parallellt med detaljer jobba med uthållighet. Uthållighet inte bara att länka utan att köra t ex 15 min fritt följ med belöningar. Det är en form av uthållighet. Ska testa i morgon. Catta och Ezez tränande bl a vittring, kryp och inkallning. Söt som socker är Ezez. Eller hur?
 I söndags tränade vi sök. Demi tränade raka skick och tomskick. Helt ok. Baily fick komma ut en sväng och blev överlycklig. Vid första figgen blev första skallet ett långt yl, hon är för rolig!

I december ska vi på vallningsläger i Danmark för Larry Painter. Ska bli otroligt roligt och spännande! Har nu bokat in lektion på fredag så vi får se hur det går. Platser finns kvar på lägret för den intresserade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar