fredag 15 juni 2018

Lydnadsläger på Kronbacken

Så då var vi nyss hemkomna från Kil och fem dagars lydnadsläger. Det var kurs för Heidi Billkvam. Vi var ett blandat gäng med olika raser som hade kommit olika långt med våra hundar. Väldigt intressant och roligt att få se hundar i olika klasser. Fokus är lydnadslydnad men jag som bara planerar bruks fick ändå med mig mycket nyttigt. Mycket är ju det samma och ett bra fritt följ är stommen i allt!

Chili var jätte duktig. Hon hanterade störningen på den lilla planen på gården bra med en stor grupp sittandes bredvid som också innehöll hundar. Vi filade på fria följet, både uthållighet och framförallt vänstersvängar och bakdelskontroll. Sedan tränade vi inkallning med ställande och framförgående. Ställande under gång med stadga hann vi också med. Lika så platsliggning. Största nöten att knäcka var apporteringen men sista dagen så satt det!! Inte så att inte Chili har hämtat den men tugget skulle bort och ett avlämnande skulle till. Omvänd lockelse med en häftig leksak blev grejen.

Demi fick njuta av att vara åskådare på dagen och vi gick många fina promenader. Sedan hann vi med att träna lite i pauser och på morgonen. Finns nog ingen större expert än hon på att tigga hos alla som var där. Bäst var nog när hon gick och hämtade en boll i träningsväskan som hon sedan la i grannens knä. Nu så sover tjejerna gott och jag pausar framför TV:n. Kan bara säga en perfekt första semestervecka!!!!

Lite bilder från veckan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar