tisdag 10 juli 2018

Härliga och hemska sommar!

Ja sommaren kan vara alldeles underbar, men för ibland med sig räliga saker. På morgonpromenaden stoppade båda tjejerna ner huvudet i ett jordgetingbo. Båda fnyste till men verkade glada. När jag kom hem såg Chili ut som en bullterrier på nosspegeln. Tack och lov var hon inte allmänpåverkad och det lade sig efter ett tag.

Men i helgen njöt vi av den härliga sommaren. På lördagen tränade vi sök och spår. Chili gjorde fina sökslag och så tränade vi skallmarkeringar efteråt. Nu funkar det! Demi gick ett fint spår. 

Ja en annan nackdel med sommaren är att sår läker dåligt. För en månad sedan skar sig Demi på något under den övre trampdynan och detta håller vi fortfarande på med. Trots att det syddes spricker det emellanåt. Men det börjar bli bättre men tråkigt med bandage hela tiden. 

Igår var vi i Danmark och vallade. Måste förbereda mig inför vallningslägret i sommar. Demi fick hjälpa till att flytta runt djuren till de olika hagarna/fållorna i koppel. Då blev hon nöjd. Chili fick tre pass. Ett uppstartspass i en liten fålla. Hon var väldigt på i början men hittade en fin balans efter ett tag. Sedan tränade vi i en mindre hage. Både balansering i åttor och så staketvallning. Hon är väldigt duktig på att gå upp och stoppa djuren när de går förbi mig. Däremot har hon mycket tryck så vi behöver jobba på avståndet. Vi avslutade i en stor hage med en flock djur. Då tränade vi gå runt höger och vänster samt driva dem utmed staketet. Kul! 

Sedan åkte vi till Jaegerspris och träffade en kompis. Vi började med lunch på slottscaféet, mycket trevligt. Sen gick vi på en härlig promenad i slottsskogen och barnen fick vars en hund att gå med. Vi gick vidare till byn och åt glass på ett fantastiskt ställe som grundades 1913. Väl värt att rekommendera!!! Det ska vara dansk glass. Vi rundade av med en tur till stranden. Hundarna gjorde sandänglar och var mycket nöjda med sig själva. Min säng var mindre trevlig sedan......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar