söndag 3 november 2019

Träningshelg i Norge och förberedelser hemma

Förra helgen åkte jag och tjejerna till Norge. Vi tog en lång helg och mötte upp Elisabet, som har cattledog och kelpie, vid gränsen. I regnet tränade vi spår och alla fyra hundarna gjorde bra ifrån sig. 

På fredagen blev det sök men inne på industriområde. Vi fick sällskap av två shelties och så Örjan med sina kelpies. Demi var alldeles överlycklig och sökte som aldrig förr!!! Det var Chilis första träning i räddningsmiljö. Hon hoppade upp på glatta rör och markerade fig och sprang i full fart över allt. Vi testade också inomhus och det gick också bra. 

Lördag och söndag var det vallningsläger. Förutom de som tränat sök på fredagen kom en collie och en isländsk fårhund. Kul med olika raser. Cattledogen Jussi var jätte duktig. Chili och jag flyttade fåren och började träna hämt. Vi började få till ett lite bättre avstånd. Dag två fick vi också träna fålla in och fålla ut. Det löste vi galant. Avslutningsvis fick vi träna på att trycka in fåren i en ränna precis som man gör i Australien vid lastning av djur. Chili var jätte duktig. Provade ligg också och det gick bra.

Bilder från helgen.
Chili letar figge på industriområde. 
Chili hade inga problem med underlag... 
Intensiv markering! 
 Demi överlycklig att få söka.
 Happy face!
 Embla leker!!
Jussi har hittat mig i röret!1 Kan det bli bättre än så här? 
Sheyla kör uppletande på industriområde.

 Chili och jag flyttar fåren.
 Träning av tajt fålla som man lastar djur i. Chili släpper in fåren.
 Sakta flyttar vi dem framåt med full fokus.
 Drivning av får. Duktig Jussi.
Jag försöker hitta värmen i solen. Mellan 1-4 plusgrader hela helgen...

I helgen har vi stått i. Nästa helg är det söktävling så mycket ska göras. Men jag hann med spår igår och Chili plöjde igenom ett lägre spår på 16 minuter med alla pinnar. Demi fick ett lite kortare spår men var på hugget. Idag fick båda träna sök. Demi överlycklig. Chili hade jätte kul som vanligt.

Men trötta kan man bli när man hjälper matte med tävlingsförberedelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar