söndag 30 juli 2017

En innehållsrik helg

Vi har haft en härlig innehållsrik helg. I lördags var det sökträning i Färingtofta. Rolig ruta med en sida med lite tätare lösvskog och en sida med en granbacke. Vi var ett litet sommargäng som tränade ihop. Jag hade bl a bjudit med Gunnel och cattledogen Kina. Alltid kul att ses och Kina jobbade fin fint i sökrutan! Demi fick komma ut några slag och tyckte livet var toppen. Hade med en låda vilket alltid är extra roligt. Chili fick några vinmarkeringar och polletten har verkligen trillat ner. Inga tveksamheter och målmedveten ut till figg. Ska bli kul att se hur det fortsätter. Det är faktiskt lite speciellt att börja på nytt med en valp. Jag gillar den kravlösa träningen där man bara har kul! Chili fick också leka med en jämngammal bostonterrier. Sedan körde vi till TEBA (Sveriges bästa hundbutik!) och inhandlade lite snacks. Det går åt en del ben när man vill ha paus med valp.....

Söndag hade vi spår. Jag var tidig i skogen så att tjejerna fick komma ut en härlig promenad innan. Chili älskar att springa. Chili gjorde ett bra spår. Hon var koncentrerad och fin i spåret. Viftar på svansen redan när hon vindar in spåret i starten.Hon älskar sin leksak i slutet. Baily och Demi fick dela på ett spår. Smidigare att sela om mitt på, sparar mark på det viset. Baily var lite trött idag pga värmen men jobbade på och var glad. Demi fick ett klurigt spår med korsning av eget spår samt störningsspår från annat håll. Men hon löste det fint. Apporterna gick också bra. Chili fick även här möjligheten att leka med en jämngammal cockervalp. Kul när de kan få leka med en jämlik. 

På kvällen sedan kom Chilis pojkvän Melker på besök, en tio månaders golden. De hade jätte kul, jagar varandra, brottas och kelar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar