torsdag 6 juni 2013

Ett bakslag....


Baily är en pigg och glad tjej! För några veckor sedan tävlade vi lägre sök och min underbara hund fick en nia på söket, lite olydnad på stigen bara! Hon jagar sin syster ut i trädgården varje dag. Den senaste tiden har jag dock noterat att jag tycker att bakdelen har sett lite svag ut. När vi har tävlat agility har det känts bra men lite långsamt och något grodhopp ibland. I torsdags var det månadstävling i agility och Baily sprang två nollade lopp och vann. Lite långsammare än vanligt tyckte någon åskådare.  Undermedvetet börjar man fundera om något är fel, kan anaplasmosen ha blommat upp igen? Eller börjar hon bara bli gammal? Nej en catteldog som är 9 år är inte gammal. Så i måndag fick vi tid hos veterinären. Ganska snabbt kunde veterinären konstatera att Baily har fått ett diskbråck. Inte ett som kollapsat helt men det sätter stopp för fortsatt fartfylld träning. Lilla tjejen, hon som bara sprungit på och sett glad ut. Ja det är en cattledog det. Så nu blir det inte mer agility och inte så mycket lydnad med hopp, apportering och tvära stopp. Det är dock viktigt att hon håller igång och håller sig musklad så vi ska köra på med spår och annat.

Som jag tidigare skrev gillar jag inte agilityns utveckling. Och jag är medveten om att regeländringen var 2012 men något utslag av den kan man inte konstatera annat än att nästan alla diskar sig, klass två har inte blivit större och banornas svårighet motsvarar inte den klass det är. Om man tävlar klass 1 ska det vara klass 1 precis som lydnadsklass 1 är klass 1. Som utvecklingen är i Skåne görs banorna så svåra och snäva att det är ett under att inte alla hundar går sönder. Det kan heller inte vara rimligt att över 90 % ska diska sig i en klass. Då står ju inte svårigheten i proportion med klassen. Med detta sagt är det ingen som önskar tradiga McDonalds M tillbaka med svårigheter som är anpassade efter klass. Är ännu mindre sugen på att fortsätta med Demi nu. Har anmält till några tävlingar men sedan vet jag inte om jag orkar med de långa tävlingsdagarna när jag bara har en hund att tävla.

Har nu firat en nationaldag med att starta en fortsättnings/tävlingslydnadskurs på klubben och sedan tränat framåtsändande och spår med tjejerna. Alla nöjda och glada!
2 kommentarer:

  1. Så sorgligt att finaste Baily inte får ösa på för fullt. Vet inte mkt om diskbråck. Finns det en chans att det läker? HAr du funderat på att testa Rally? eller är snurrarna där olämpliga?

    SvaraRadera
  2. Men stackars Baily!!Krya på sig!!

    SvaraRadera